Rule_left-side
Commerce
Rule_header

Ben Sluijs

Rule_regulars

 • Discografie

  "Till Next time" met het Ben Sluijs Quintet (1991)
  "Reminiscense" met het Myriam Alter Quintet (1994)
  "Chromatic History" met Octurn. (1994)
  "Silent Walk" met het Myriam Alter Quintet (1996)
  "Ocean" met Octurn. (1996)
  "Hamp Digs Ham" met het Francois Descamps octet (1997)
  "Food for Free" met het Ben Sluijs kwartet (1997)
  "Coast To Coast" met Paolo Radoni Quartet (1999)
  "Candy Century" met het Ben Sluijs kwartet (1999)
  "Round" with Octurn.(2000)
  "Stones" in duo met Erik Vermeulen (Jazz Hallo 2001)
  "Seasounds" met het Ben Sluijs kwartet (2001)
  "Flying Circles" met het Ben Sluijs kwartet (2002) "Ancesthree" Trio avec Hendrik Braekman et Piet Verbist (2002)
  "True Nature" met het Ben Sluijs kwartet (2005)
  "Somewhere in between" met het Ben Sluijs kwartet (2006)
  "Harmonic Integration" met "The Unplayables" Ben Sluijs Qwartet meets E. vermeulen (2008)
  "Let Me Hear A Simple Song" met Radonis Tribe (2009)
  "Brick Quartet" met het Brick quartet (2010)
  "Parity" in duo met Erik Vermeulen (2010)

Biografie

Rule_features

 • Aan de Vilvoordse muziekacademie genoot Ben Sluijs (°1967) een klassieke saxofoonopleiding bij Rudy Haemers. Tijdens de zomervakanties volgde hij verschillende stages waarin hij les kreeg van ondermeer Francois Danneels, Norbert Nozy, Willy Demey en Ed Bogaert. Op zijn vijftiende groeide Bens interesse voor jazz. Nadat hij zijn klassieke opleiding voltooid had, begon hij aan een vierjarige opleiding aan de Antwerpse Jazzstudio. Hij kreeg er les van John Ruocco. Onder leiding van Steve Houben besteedde Ben daarna een jaar van studie aan het conservatorium te Brussel. Als “docerend – uitvoerend – musicus” studeerde hij af aan het conservatorium van Tilburg. In 2004 trok hij naar de VS voor vervolmakinglessen bij saxofoonmeester David Liebman. Ben doceert nu zelf aan het conservatorium en aan de muziekacademie van Antwerpen.

  Als uitvoerend muzikant deed Ben Sluijs ervaringen op bij groepen zoals Octurn, BRT Big Band, Brussels Jazz- Orchestra, Myriam Alter Quintet, Act Big Band, Jean Warland's Sax No End, Ivan Paduart Septet. Verder speelde hij met onder andere Philippe Catherine, Toots Thielemans, Bert Van den Brink, Michel Herr, Bert Joris, Dre Pallemaerts, Hein Van De Geijn, Nathalie Lorrier, Chris Joris, Joe Fonda, John Betsch. In 1997 vertegenwoordigde hij België in de Europese Big-Band te Slovenie.

  Ben Sluijs concerteerde op verschillende nationale - en internationale festivals: Jazz -Middelheim (Belgie), Knitting Factory (New York), festival van Montreal (Canada), North Sea festival (Holland), Euro Jazz-Festival Mexico, Tremplin Jazz (France),... De stad Antwerpen bekroonde hem in 1999 met de Antoon Van Dijckprijs. Nominaties ontving hij voor de Zamu Awards 2003 en 2007 en voor de d'Jango d'Or 2006. Momenteel is Ben actief als leider van een trio, een quartet en een quintet. In duo speelt hij met Erik Vermeulen. Als gastmuzikant is hij o.a. te horen in de groepen Brick Quartet, Augusto Pirodda Quartet en Radoni’s Tribe, doch ook solo brengt de gevierde saxofonist zijn muziek ten berde. Als solo – instrumentalist laat Ben een poëtisch klankspel en een donkere klankkleur vervloeien met de woorden van schrijvers, dichters, acteurs en vertellers, zoals daar zijn: Remco Campert, Jules Deelder, Peter Holvoet Hanssen, Don Fabulist, Pjeroo Roobjee, Roger Deneef, Tom van Bauwel, Michaël Pas en Jan Decleir.

  Tot belangrijke muzikale invloeden rekent Ben Sluijs: John Ruocco, Charlie Parker, John Coltrane, Peter King, Lee Konitz, Hank Mobley en Ornette Coleman.
 
Rule_right-side