Rule_left-side
Commerce
Rule_header

Don Fabulist

Rule_regulars


Biografie

Rule_features

  • Don Fabulist (°1963) brengt zijn jeugd door in het Antwerpse ommeland. Reeds een gezegend aantal jaren woont hij in een woonwagen, waarmee hij geregeld naar een ander Belgisch dorp verhuist. Tijdens zijn woonwagenleven verliest Don zijn hart aan de schoonheid van de landlopers en van het straatvolk. Hun geheimtaal getuigt immers van de poëzie van het leven.

    Don Fabulist schrijft verzen, fabels en sprookjes. Enige van zijn fabels zijn uitgebracht op de cd “Fabels van Don Fabulist, gezongen door Raf Walschaerts”. Zijn verhalen verschijnen in tijdschriften zoals Buiten de Orde, Oikos en Het VisserijBlad (HVB).

    Don schrijft voornamelijk voor volwassenen, maar ook voor de kleinsten durft hij de pen ter hand te nemen. Zo is hij in 2004 voor het productiehuis 4Hoog coauteur van het peutertheater “Wolk”, dat onder de naam “Nuage” eveneens in Wallonië bijval vindt. Voor de jeugddienst Habbekrats schrijft hij in 2009 het boek “De Jongens van de Vlakte”, dat zee-foto-bluesgraaf Jo Clauwaert met foto’s illustreert.

    Heden sleutelt Don Fabulist aan een sprookjesbundel die in 2011 het bestaanslicht zou moeten zien. Op de plaatsen waar Don vertoeft, laat het engagement hem zelden los. In het Waalse d’Hoppe/La Houppe geraakt hij in 2002 nauw betrokken bij het verzet tegen illegale ontbossingen en stortpraktijken. Op de taalgrens is hij tevens medeorganisator van het tweetalig vertelweekend Blauwkousjes/Patdagach en komt hij het vertelwandelen op het spoor. Hij ontpopt zich als vertelwandelaar in Wallonië en in Vlaanderen.

    In het jaar 2005 wordt Don Fabulist geridderd tot Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest. De laatste jaren waaieren zijn activiteiten in de wereld van het woord verder open. Tezamen met Peter Holvoet-Hanssen en met saxofonist Ben Sluijs bezielt hij het Theater van de Fonkelende Duisternis. Verteller en zanger is hij bij het dolend verteltheater Les Astres de Madame Toutou. Vertellend en in het Bargoens zingend, wordt Don steeds vaker opgemerkt op de podia van nationale en internationale vertelfestivals.
 
Rule_right-side