Rule_left-side
Commerce
Rule_header

Terug in de tijd ...

Rule_features
  • Op de taalgrens, in d’Hoppe/La Houppe, vindt in de aprilmaanden van 2002 tot 2006 het tweetalig vertelweekend Blauwkousjes/Patdagach plaats. “Blauwkousjes” is de Brakelse benaming en “Patdagach” de Picardische voor de boshyacinten die aan het begin van de lente een blauw bloementapijt in de d’Hopse beukenbossen uitspreiden. Tijdens het bardenweekend komen Franstalige en Nederlandstalige vertellers, schrijvers, dichters, poppenspelers, acteurs en muzikanten naar het gehucht d’Hoppe/La Houppe om er al wandelend in de bossen of al zetelend in de bosherberg La Chaplette de verbeelding de vrije loop te laten. Het vertelweekend ligt ingebed in een strijd tegen zaveljagers en afvalbaronnen die het d’Hopse loverparadijs bedreigen. Blauwkousjes/Patdagach groeit uit tot een parel van de Belgische vertelevenementen. Niet toevallig worden in 2006, omtrent de laatste editie van Blauwkousjes/Patdagach, het stort en de zavelgroeve gesloten en het Hoppebos/Bois de La Houppe van verdere vernietiging gespaard. De macht van de verbeelding is een niet te stuiten kracht!

... en een noot toekomstmuziek

Rule_features


  • Madame Toutou speelt in verzet en in vertelgebeuren een vooraanstaande rol. Vanuit de overtuiging dat Schoonheid op zich een maatschappelijk engagement herbergt, roept Ze in 2008 vzw Madame Toutou tot leven. Hiermee wilt Ze ondermeer een lente schenken aan verteltradities en aan woordkunsten die door de spektakelcultuur verguisd worden. Ze maakt zulks waar door het belichten van die Nederlandstalige en Franstalige verhalers, troubadours en barden wier woorden en gezangen bestand blijken tegen de commerciële maalstroom. Haar trouw aan het immaterieel cultureel erfgoed betuigt Ze bovendien door zielsverwante verdwijningkunstenaars uit verschillende disciplines met elkaar te verbinden. Alzo, meent Madame Toutou, welt een bron van betovering waaraan zich het voelen en het peinzen kunnen laven.

    Op kousenvoeten beginnen woordgoochelaars en klanktovenaars van weleer en van het gloren in het digitale universum te verschijnen. Aarzel zodoende niet te grazen in de voorliggende website van Madame Toutou. Blauwkousjes/Patdagach herrijst daarin met oogstrelende klokjes. Laat U verleiden Madame Toutou te contacteren. Zalf voor de luisterlappen is Haar raad die U bijstaat om Uw wandelingen, Uw podia en Uw theaters op te luisteren met de zielsfonkelingen van Haar gezanten.
 
Rule_right-side