Rule_left-side
Commerce
Rule_header

Theater van de fonkelende duisternis

Rule_features

  • Het Theater van de Fonkelende Duisternis is geen theater in de klassieke betekenis van het woord. Het is een adembenemend en grensoverschrijdend gebeuren dat zonder vooropgezette schema’s met muziek gekruide verhalen en verzen op een doorleefde wijze ten berde brengt. Zoals de schone lotusbloem de wortels in het slijk houdt, zo wortelen in het Theater van de Fonkelende Duisternis de muziek en de woorden in donkere zielenkrochten.

    Peter Holvoet-Hanssen, de onnavolgbare dichter, en Don Fabulist, de dolende verteller, leerden tijdens hun wandel van Madame Blavatsky dat de duisternis voor ons oog niet waarneembaar licht is. Hoe meer de woordgoochelaars in de duisternis blikten, hoe grootser hen het lichten oogde. Het tweetal put uit de eigen koker en uit de grandige scheppingen van Genet, Villon, Lautréamont en Artaud.

    De internationaal opgemerkte en meest lyrische en poëtische jazzsaxofonist van België, Ben Sluijs, loodst de toehoorder met wondere muziek naar werelden van verbeelding.

    Gewapend met geheime zwerverstalen, met toverachtige verzen, met verhalen, met liederen en met klanken van vervoering worden sluimerende archetypes, verguisde schavuiten en verdoemde zielen uit hun verweerde graven geroepen.
 
Rule_right-side